Written by  Jan 26, 2017 - 38215 Views

Examenul auto, alta intrebare!

Ramane cum am stabilit, examenul auto face bine, e sanatos, voinic, bine-merci si fericit. Examenul auto a fost cantarit, masurat, evaluat si gasit corespunzator.

Examenul auto nu sufera de nimic si mai ales nu sufera modificari !

Ne caznim de ceva vreme sa imbunatatim contextul legislativ in care se desfasoara traficul rutier in Romania. Ne chinuie talentul, ne zbatem, ne muncim dar nu ne iese. Ne caznim… Apar de nicaieri propuneri de modificare a codului rutier si hop! sare lumea ca s a schimbat codul rutier. Majoritatea acestor propuneri merg in directia scolii de soferi, ce - cum si in ce fel sa se faca scoala de soferi, si in directia examenului auto, ce, cum si in ce fel sa se faca, si sa se dreaga, examenul auto.

1. Mare parte din aceste propuneri sunt lipsite de continut, nu au suport in realitate, inutile si inutilizabile, fara sens, fara directie, bombastice, pompieristice, populiste. Pafaristice! P’ alaturea cu drumu, ca sa zic asa…

2. Nicio propunere despre ce, cum si in ce fel sa ii temperam pe aceia dintre noi care o iau razna dupa ce obtin permisul de conducere. Nicio vorba despre cum sa corectam greseli frecvente in trafic. Despre ce si cum sa prevenim, despre ce si cum sa sanctionam. Altfel decat prin bani si puncte…

Educatie rutiera nu inseamna doar scoala de soferi. Educatia rutiera incepe cu traversatul strazii si nu se termina niciodata. Educatie rutiera inseamna perfectionare. Educatie rutiera inseamna respect fata de reguli. De educatie rutiera avem nevoie toti, nu doar cei care fac scoala de soferi, nu doar cei care sustin examenul auto… Iar in sensul asta nu mai vine nicio propunere !

De acord ca traficul trebuie imbunatatit. Permanent. De acord ca scoala de soferi poate si trebuie sa fie imbunatatita. Tot timpul. De acord ca examenul auto trebuie si poate fi adus un pic mai la lumina. Se poate. Se poate?

Ce parere aveti ?

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…