Written by  Aug 03, 2011 - 19827 Views

Chestionare auto pentru obtinerea permisului de conducere

De fapt discutam despre partea teoretică a examenului auto. Chestionare auto pentru Examinarea Candidatilor in Vederea Obtinerii Permisului De Conducere…Suna tare, nu?

Suna… numai ca examinarea asta cam sufera. E mult canon si foarte puţina aplicaţie în ceea ce înseamnă conducerea autovehiculelor, în partea de EXAMINARE TEORETICA, prin aceste CHESTIONARE AUTO.

O dată cu introducerea sistemului informatizat de examinare am sperat la o evoluţie în ceea ce priveşte  modul de evaluare al viitorilor şoferi. În afara evoluţiei tehnice, alte plusuri n-au prea apărut. Din punct de vedere al conţinutului, mă tem că progresul e egal cu zero !  Aceeasi invalmaseala de întrebări ca acum 20 de ani, când dădeam sala pe chestionare auto tipărite pe carton.

Am sperat la o modernizare şi nu la o îngreunare a chestionarelor auto . Ei bine, actuala formă a examenului teoretic aduce mai mult a piatră de moară de gâtul  candidaţilor decât a testare clară şi relevantă a noţiunilor teoretice privind LEGISLATIE RUTIERA.

Nu pledez în favoarea unui examen facil.

Numai că : prin introducerea (prin nu ştiu ce algoritm) a foarte multor întrebări de mecanică, de conduită ecologică şi a altor non-sensuri teoretice, pare că vrem să facem din cei examinaţi ingineri şi nu şoferi! Prin asta diluăm conţinutul chestionarelor auto, încurajăm învăţarea după şabloane şi facem din examen o formalitate – greu de îndeplinit, dar o formalitate.

Pledez pentru un examen bazat pe legislaţia rutieră. Îmi doresc chestionare auto care să conțină întrebări menite să testeze capacitatea candidaţilor de a înţelege şi de a aplica legea atunci când sunt la volan, în şcoală, dar mai ales dupa ce obţin PERMISUL DE CONDUCERE. Doar aşa putem spera la o selecţie adevărată între cei puşi pe treabă şi cei puşi pe şmechereală. Şi în timp, dacă cei corecţi vor fi mai mulţi decât  „şmecherii” putem spera şi la un altfel de trafic.

Dacă nu mai sigur, măcar mai civilizat !

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…