Written by  Feb 15, 2017 - 20042 Views

Scoala de soferi cu 11 clase

Poti avea doua facultati, trei masterate si sapte doctorate, daca esti un bou in trafic le ai degeaba… Si invers. Daca esti vita incaltata, motorizata, nu conteaza daca ai doua sau noua clase, tot vita ramai! Scoala de soferi cu 11 clase a devenit o mica isterie. Chiar o obsesie.

Scoala de soferi cu 11 clase. De ce nu cu 8, de ce nu cu 4? De ce nu cu 2? Dupa clasa a doua stii sa scrii si sa citesti, la ce iti trebuie 4, 8 sau 11 clase sa poti face scoala de soferi? 11 pare sa fie fie cifra magica. Povestea e ceva mai veche si se invarte in jurul unei enigmatice Strategii Nationale de Siguranta Rutiera.

Prin 2012 aflam de existenta unei astfel de Strategii… Printre altele, se vorbea de un nivel obligatoriu de studii pentru a putea obtine permisul de conducere. Scoala de soferi cu 11 clase. Decat…

Bazata pe cifrele unei realitati sumbre respectiva Strategie isi propunea, si ne propunea, o imbunatatire a legislatiei rutiere. O serie de masuri capabile sa lumineze si sa ordoneze haosul de pe sosele. Se vorbea chiar despre un Nou Cod Rutier… Am zambit amar,am asteptat si am tot sperat! Strategia respectiva era alocata intervalului 2010-2020, iar din punctul meu de vedere se pot apuca de cea pentru 2020-2030. Pe cea in curs au ratat-o! 

Din noianul de masuri ( decat) propuse una iese in evidenta si, din cand in cand, face cariera. Nu poti face scoala de soferi decat daca ai absolvit nivelul minim obligatoriu de studii. Si incepe nebunia… Invatamantul minim obligatoriu in Romania e de 10 clase. Dar ii incurca clasa 0 si asa s a ajuns la un minim de 11 clase pentru a putea face scoala de soferi. Sa fie asta o solutie la nebunia de pe sosele?! Garantat, nu! O schimbare majora in domeniul educatiei este absolut necesara, cu atat mai mult in domeniul educatiei rutiere. Dar sa limitezi unei intregi categorii sociale accesul la educatie, la pregatire, la formare profesionala, asta e un pic cam mult !

In concluzie, scoala de soferi cu 11 clase e doar un proiect. Un proiect ratat, mort din fasa, aberant, sec si fara viitor. O propunere pompieristica, populista, nerealista. De aceea cred ca este o masura care nu se poate aplica si sunt convins ca nu se va aplica vreodata.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la nr de tel. 0723 296 829

Recomandari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…