Written by  May 26, 2011 - 17702 Views

Eu de ce sa nu votez!?

M-am camuflat destul de bine, m-am strecurat , am facut pe dracu-n-patru si am reusit sa ma feresc de orice contact cu recent decedata campanie electorala. N-am urmarit o secunda niciun fel de “dezbatere”, nicio promisiune, nicio lacrima, nimic!

O spun ori de cate ori am ocazia, nu am incredere in politicieni, nu suspectez pe nimeni de bune intentii, interesul public este inexistent, interesul privat este evident! Romania este o tara prost gestionata dar cu lideri prosperi si noi trebuie sa respectam asta. Sa acceptam, sa garantam, sa inghitim, sa nu schimbam, sa giram si sa perpetuam felul asta de a face politica! Sa ne rugam! Si sa votam!

In schimb am ciulit un pic urechea la campaniile paralele: Votati! versus Nu Votati! Nu m-au interesat mesajele celor doua tabere, le cunosc argumentele: votezi, contezi, te implici, iti iei destinul in maini, decizi…, nu votezi, nu contezi, nu decizi, sa nu te aud! M-ar fi interesat cine si mai ales de ce lanseaza astfel de campanii. Buni vanzatori, speculatori ai constiintei colective, activistii, voluntari sau platiti, au contaminat ideea de initiativa civica, au confiscat ideea de atitudine. Au deturnat sensul dezbaterii si s-a ajuns in punctul in care tu, ca alegator, tu, ca cetatean, esti considerat vinovat de compromiterea democratiei si institutiilor ei ! Te duci la vot, faci jocul cuiva, nu te duci, sabotezi democratia…

S-avem iertare, un concurs pe baza de dosar si probe scrise cred ca le-ar fi rezolvat pe toate! Si la parlamentul Romaniei si la cel al Europei… Iar votul sa devina universal si liber exprimat doar la “Romanii au talent” si Eurovision!

Recomandari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…