Written by  May 11, 2017 - 21324 Views

This is spam !

Spam ul este acea informatie de care nu are nevoie nimeni dar care se rostogoleste obsesiv pana cand devine stire de interes public. Spam ul porneste ca barfa, continua ca zvon si sfarseste ca proiect de lege!

Si, slava domnului, se gaseste oricand un Tudor Ciuhodaru care sa transforme un proiect de lege intr un spam…

Suferim de paranoia la nivel de natie si normal ca cineva trebuie sa foloseasca aceasta slabiciune genetica si generalizata.
Suntem bombardati cu spam uri bine tintite, dupa retete simple dar eficiente, cu un scop evident: ratingul. Si ratingul, audienta, numarul de afisari, de postari, de click-uri, de distribuiri, de clienti sau potentiali clienti, totul!, se transforma in influenta. Influenta inseamna vizibilitate, vizibilitatea inseamna publicitate, publicitatea inseamna bani. Nu i nimic rau sa vrei sa faci bani. Dupa cum nu i nimic rau sa vrei sa te faci politician. Sau popa, militian, medic, avocat, profesor, taximetrist sau vatman. Depinde doar de felul in care alegi sa faci meseria respectiva. Nu intodeauna scopul scuza mijloacele iar cand alegi spam ul ca mod de promovare nu poti fi decat un spam uist ordinar iar atunci cand ne prindem, si te prindem, nu te poti astepta decat la vesnica ta spam uire!

N-am facut o monitorizare a stirilor false sau a site-urilor care promoveaza spam uri. Nu i nevoie, pentru asta am Facebook ul… De la istorii amuzante la povesti duioase, de la diete, retete, sfaturi culinare la avertizari cu privire la sanatatea ta sau a masinii tale, de la viata de cuplu la oportunitatea cauciucurilor de iarna, totul!, incepe si se termina cu o reclama la limbrici. Sau la putut. Burta, negi, monturi, toxine, creier… Scapi de orice daca ajungi in partea aia de pagina. Mai nou sunt la inceputul articolului, ai tu o problema ceva, iar ei sigur au solutia, da l in ma sa de articol, il citesti altadata, acum ia de comanda ceva de limbrici… Ei, n ai limbrici!, sigur ai daca te a mancat in cur sa ajungi pe site-ul lor!

Atentie, acesta este un spam si ar trebui tratat ca atare!
Un astfel de avertisment ar trebui sa insoteasca stirile fabricate cu scopul de a atrage audienta cu orice pret. Sunt ingrijorator de multe stiri de felul asta si ingrozitor de multi consumatori de astfel de stiri. Nu putem opri fenomenul dar putem lua atitudine. Putem sa ne opunem iar atunci cand intalnim stiri, articole, sfaturi cu substrat evident sa comentam simplu si la obiect: Atentie, spam!

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…