Written by  Aug 28, 2017 - 21857 Views

Regatul hamsterilor

Am zis fara patima in trafic. Am zis cu pasiune dar fara ura. Fara rautate, sincer, binevoitor. Bine intentionat si bine inteles. Am zis sa vorbim despre trafic atent, calm, calculat, linistit. Apostolic, aproape… Am zis hai sa fim si hai sa facem in trafic asa cum vorbim despre trafic , educati. Am zis sa conducem cu placere.De placere. Sa ajutam, sa nu incurcam, sa ne cerem scuze cand incurcam, sa multumim cand suntem ajutati. Am zis nu claxonam, am zis nu injuram! Pune ti centura, aprinde luminile,  mergi pe dreapta, nu depasi prin dreapta, nu depasi viteza legala, nu trece pe rosu, pastreaza distanta, nu injura, nu claxona, nu vorbi la telefon, fii atent, fii responsabil. Am zis ca ne educam noi, am zis ca se vor educa si ei… Am zis ca nimeni nu i perfect dar hai sa incercam. Am zis respect in trafic. Am zis respecta si vei fi respectat. Respecta regulile , respecta traficul si vei fi respectat. Am zis…  

Doar ca … Traficul de la noi este defect.  Traficul de la noi este cursa contra cronometru. Si contra celorlati. Este goana dupa aur, cu febra cu tot.  Este goana nebuna spre nicaieri. Este criminal, la propriu … Este alergatura. Egoism.  Agitatie, nervozitate, competitie, orgoliu, muschi umflati, spume le gura si morti.  Si raniti, si pasti si dumnezei si tot ce stie romanu mai bine sa pomeneasca cand se simte in forma.  Traficul este vanatoare de oameni iar noi stam cu mainile in san si suportam. Ne ingrozim si ne rugam sa nu ni se intample noua, familiei, prietenilor, cunoscutilor, etc. Poate sa se intample altora, sa nu ni se intample noua… Dar nu facem nimic. Stam cu mainile in san si ne rugam. Traficul de la noi este ipocrizie. Traficul este la fel ca tara in care traim, traficul din Romania reprezinta perfect societatea romaneasca. Si se scufunda odata cu ea. Nu avem autostrazi, nu avem sosele, avem drumuri. Avem drumuri, asfalt, marcaje, indicatoare,semafoare, de ce mai proasta calitate. Si administratie, autoritati, politie si soferi, pe masura. Si legi si ordonante si reguli si hotarari si ordine si  ce mama dracului mai reglementeaza traficul din Romania, la fel… De cacat, adica!

De ce ? Pentru ca experimentam.  Pentru ca suntem cobai! Suntem o turma. Suportam linistiti experimentele ce ni se propun, induram discret experimentele ce ni se impun. Ne imunizam, ne adaptam si acceptam. Dar nu evoluam… N avem coloana vertebrala, viermuim in patru labute dar avem pretentia ca suntem buricul universului. Suferim de mandrie, de maretie si de prostie! Ne mandrim cu tara noastra dar asistam anesteziati la distrugerea ei. Ni se spune ca totul este bine si ca va fi si mai si iar noi ne amagim. Ne mintim singuri dar ne taram in coloane interminabile, pe drumuri inguste, prost asfaltate, prost marcate, sau nemarcate, reglementate prin indicatoare decolorate, rupte, ruginite, batute de soare, de vant, de soarta, dirijate prin semafoare chioare, defecte, sparte, acoperite de vegetatie sau amplasate incat sa nu le poti vedea. Ne multumim cu putin si ne strecuram. Supravietuim, vorba vine!

Asa ca… Oamenii sau sistemul ? Oamenii ignora regulile si dau peste cap sistemul sau  sistemul ignora oamenii iar oamenii se adapteaza, ignora regulile si dau peste cap sistemul… Cine pe cine, care pe care ?

 Si mai ales, pana cand?

 

regatul hamsterilor 2         regatul hamsterilor 3

Recomandari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…