Written by  Apr 30, 2011 - 18724 Views

Atentie la motociclisti

Atentie la motociclisti sau feriti-va de motociclisti?  Aceasta-i intrebarea…

Zi de zi ne sunt prezentate in trafic tot felul de mesaje plasate de colegii de drum pe partea din spate a autovehiculului pe care il conduc. De la inofensivul ” bebe la bord ” la agresivul “ prinde-ma daca poti! ”, intalnim tot felul de avertismente legate de ocupantii masinii respective. Ca strada nu e tomberonu’ meu stiam de la mama, dar nu-i rau ca mi se reaminteste din cand in cand. Sa nu depasesc prin dreapta, sa sun la nu stiu ce numar daca soferul este disciplinat sau ba, ca nu e marfa peste noapte in masina, ok , am inteles. Omu’ vrea sa-mi comunice ceva. Ce ma intriga, e mesajul unui sofer ( catre alt sofer, pana la urma ) : “ Atentie la motociclisti !“. Ma uit la mesjul respectiv si de fiecare data imi spun ca ceva nu este in regula cu el. “Aveti grija de motociclisti …” sau “feriti-va de motociclisti …” ?, nu stiu cum sa-l citesc.

Mi se pare deplasata ideea de a atrage atentia asupra unei singure categorii de vehicule, cand de fapt atentia noastra ar trebui sa functioneze la maxim si in toate directiile atunci cand suntem implicati, sub orice forma, in trafic.

De ce atentie la motociclisti si nu atentie la trabanturi ? Sau la ferrariuri. De ce la motociclisti si nu la motociclete? Ca vehicul, motocicleta ofera viteza, mobilitate, libertate, adrenalina, etc. Ofera senzatii tari. Si de aceea cred ca motociclistii nu sunt chiar cei mai lipsiti de aparare parteneri in trafic, cei mai indreptatiti sa ceara atentie speciala din partea soferilor. Dimpotriva, n-ar strica sa acorde si ei o mai mare atentie celor care le cam “stau in drum”.

P.S.: Astept cu interes avertismentul “ Atentie La Trafic ! ” … Plasat pe o motocicleta.

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…