Written by  Apr 24, 2017 - 27181 Views

Pregatire teoretica

Legislatie rutiera pe intelesul tuturor… Pregatire teoretica pentru a sustine si promova examenul de obtinere a permisului de conducere al autovehiculului…

 Acesta nu este un curs de legislatie rutiera, este mai degraba un ghid de rezolvare a celor mai frecvente probleme care apar în timpul pregatirii, atat teoretice cat si practice… 

Pregatirea teoretica in vederea sustinerii examenului auto trebuie privita sub doua aspecte:

1. Pregatirea teoretica In vederea sustinerii examenului auto trebuie privita sub doua aspecte:

2. Al doilea e ceva mai complex si presupune nu doar o Invatare mecanica a unor raspunsuri la chestionare ci si o cat mai buna intelegere a normelor de legislatie rutiera. Asta pentru a inlesni pregatirea practica si mai apoi, viata de sofer.

Promovarea examenului teoretic presupune rezolvarea unui chestionar de 26 de Intrebari cu minim 22 de raspunsuri corecte.

Calea cea mai simpla de a atinge acest obiectiv este bineInteles “toceala”. Luam chestionare din toate directiile, raspundem, gresim, raspundem, Invatam din greseli si tot asa poate avem noroc si trecem. Daca nu, data viitoare. Si trecem. Cu ce rezultate in trafic, stim. Nu da nimeni vina pe slaba instruire dar ramanem nauci cand ni se suspenda permisul pentru depasirea unei carute. Pe linie continua. Puneti un chestionar in fata unui sofer cu o vechime mai mare de o luna si veti constata cat de pregatit teoretic este. 22 s-ar putea sa i se para o cifra mare!

Intrebarea care se pune este urmatoarea: “ e ceva de facut ?”. Legea rutiera e un pic greoaie, usor interpretabila, ca d-aia e lege. Critici multe, aprecieri putine, asta-i legea, trebuie temeinic Invatata, trebuie aplicata.

Si raspundem : “da, e ceva de facut !”. Elimininam surplusul, retinem esentialul. Structuram informatia, compartimentam, ierarhizam. Nu rescriem legea, doar Ii facem un rezumat, punctat când si când cu opinii personale.

Acesta nu este un curs de legislatie rutiera, e mai degraba un ghid util In rezolvarea celor mai frecvente probleme care apar In timpul pregatirii, atât teoretice cât si practice. O sa gasiti In aceasta sectiune reglementari rutiere pe Intelesul multora. Un alt fel de a prezenta legislatie rutiera . Aerisit, metodic, la Indemana. Usor de urmarit, usor de retinut, usor de revenit. Pentru o temeinica pregatire. Pentru un examen usor si pentru o viata de sofer fara evenimente.

Succes!

termeni utilizati
TERMENI
UTILIZATI
distante definite legea rutiera
DISTANTE DEFINITE DE LEGEA RUTIERA
obligatiile detinatori vehicule
OBLIGATII DETINATORI
VEHICULE
Obligatii conducatori auto - accident rutier
OBLIGATII
ACCIDENT RUTIER


obligatii conducatori auto


OBLIGATII
CONDUCATORI AUTO

obligatii ceilalti participanti
OBLIGATII
PARTICIPANTI TRAFIC

Semnalizarea rutiera

SEMNALIZARE
RUTIERA

Semnale conducatorilor vehicule

SEMNALE
CONDUCATORI VEHICULE

prioritatetrecere

PRIORITATE DE TRECERE

Obligatii Participanti Trafic
MANEVRE
remorcareaok
caleaferataok
CALEA FERATA

INTERSECTII
sensunic
SENS UNIC
rampapanta
RAMPA SI PANTA
suspendarepermis
SUSPENDARE PERMIS
Obligatii Participanti Trafic
DEPASIREA
vitezadeplasare
VITEZA DE DEPLASARE
atentiecopiiok
ATENTIE COPII!
drumingustat
DRUM INGUSTAT
oprireaok
OPRIREA
stationare parcare
STATIONAREA SI PARCAREA
intoarcereaok
INTOARCEREA
mersinapoi
MERSUL INAPOI

 

IMPORTANT !!!

CHESTIONARELE DE MECANICA

GHID DE REZOLVARE -

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…