În anumite situaţii drumul public pote suferi anumite îngustări temporare (lucrări) sau permanente ( poduri, de ex.) . Drumul îngustat nu are definită o anumită lăţime în metri si nu trebuie confundat cu sectoarele de drum de 6 m şi 7 m la care se face referire în interzicerile staţionării şi depăşirii.
Pe aceste sectoare de drum semnalizate corespunzător, de obicei, se reglementează ordinea de trecere prin indicatoare de prioritate ( “ pentru “ si “ faţă de “ circulatia din sens opus).
Legal, pe aceste sectoare de drum oprirea, şi restul manevrelor ce sunt legate de oprire sunt interzise. Fiind vorba de un drum pe care trecerea a două vehicule unul pe lângă celălat este dificilă, trebuie atenţionat că, deşi permisă, depăşirea trebuie efectuată cu deosebită precauţie şi doar în cazurile strict necesare.
Pe drumurile publice înguste, unde trecerea vehiculelor care circulă din sensuri opuse, unele pe lângă altele, este imposibilă sau periculoasă, se procedează după cum urmează:
- a) la întâlnirea unui ansamblu de vehicule cu un vehicul conducătorul acestuia din urmă trebuie să manevreze cu spatele;
- b) la întâlnirea unui vehicul greu cu un vehicul uşor, conducătorul acestuia din urmă trebuie să manevreze cu spatele;
- c) la întâlnirea unui vehicul care efectuează transport public de persoane cu un vehicul de transport mărfuri conducătorul acestuia din urmă trebuie să manevreze cu spatele.