Written by  Apr 25, 2017 - 11399 Views

Sens unic

Pe anumite sectoare de drum, pentru fluentizarea traficului, administratorul drumului respectiv poate impune ca circulaţia să se desfăşoare într-un singur sens, începutul si sfârşitul drumului cu sens unic fiind semnalizate  ca atare.

Drumul cu sens unic poate avea una sau mai multe benzi de circulaţie.

Pe acest fel de drum circulaţia se desfăşoară după reguli specifice, după cum urmează:

Când drumul este cu sens unic tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă. Aceasta este singura excepţie privind depăşirea, ideea că celelalte vehicule pot fi depăşite pe orice parte fiind complet greşită.

În localităţi, pe drumurile cu sens unic, oprirea sau staţionarea voluntară a vehiculelor este permisă şi pe partea stângă, dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie şi dacă reglementările din zonă nu impun altceva.

Pe drumurile cu sens unic întoarcerea vehiculelor este interzisă.

Reglementările privind mersul înapoi se aplică fără excepţii, cu atenţionarea că ieşirea cu spatele de pe orice fel de stradă este interzisă.

O importanţă deosebită trebuie acordată pietonilor angajaţi în traversare pe trecerile de pietoni, aceştia având prioritate indiferent de pe ce trotuar îşi încep traversarea sau dacă drumul are una sau mai multe benzi de circulaţie.

La ieşirea de pe drumul cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă.

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…