Written by  Apr 28, 2017 - 28727 Views

Pregatire practica

Pregătirea practică – partea cea mai frumoasă şi cea mai complexă a şcolii de şoferi. …

Etapele Pregătirii Practice

Pregătirea practică este fără îndoială partea cea mai frumoasă şi cea mai complexă a şcolii de şoferi. Presupune exerciţiu, înseamnă formarea corectă a deprinderilor şi a îndemânării, a atitudinii, a reflexelor, a responsabilităţii viitorilor şoferi.

Instruirea cursantului, de la contactul cu cu autovehiculul de şcoală până la obţinerea capacităţilor de a-l manevra, se face în câţiva paşi obligatorii şi bine definiţi.

Simpla enumerare a acestor etape de pregătire, fiecare cu capitolele şi sub capitolele aferente, conduce spre ideea că 30 de ore de curs nu sunt suficiente pentru a ne atinge obiectivul principal, obţinerea permisului de conducere.

Numai că, la o analiză un pic atentă, lucrurile nu stau chiar aşa.

Programa, aşa stufoasă cum pare, suprapune cerinţe practice peste cerinţe teoretice. Şi atunci, cu cât elevul stăpâneşte mai bine teoria privind manevrele şi diverse situaţii din trafic cu atât instructorul va folosi mai puţin timp pentru a exemplifica şi mai mult pentru a exersa.

Acolo unde cursantul poate ( şi trebuie ) să acopere singur noţiuni teoretice, profesorul va aplica mai uşor aceste noţiuni în practică, urmând să se concentreze mai mult asupa acelor aspecte pe care elevul nu are cum să le stăpânească : orientarea privirii, atenţie, concentrare, gesturi, comunicarea cu alţi participanţi la trafic, tehnici de execuţie, noţiuni de mecanică, etc.

Astfel, printr-o bună colaborare elev-profesor, durata cursului practic poate fi menţinută spre minimul de ore impus, cu rezultatele dorite. Dacă nu, materia poate părea lungă, obositoare, plictisitoare.

Iar proba practică din cadrul examinării auto, infernală!

Etapele pregatirii practice sunt urmatoarele:

MANEVRAREA AUTOVEHICULULUI IN VITEZA LENTA, IN TRAFIC REDUS SAU NUL

Manevrarea autovehiculului in viteza lenta

POZITIA IN TRAFIC, TRAVERSAREA UNEI INTERSECTII, SCHIMBAREA DIRECTIEI DE MERS

Pozitia in trafic, traversarea unei intersectii

CIRCULATIA IN CONDITII DE TRAFIC NORMAL SI AGLOMERAT

Circulatia in conditii de trafic

CUNOASTEREA SITUATIILOR CARE IMPLICA DIFICULTATI PARTICULARE

Cunoasterea situatiilor care implica dificultati particulare

BINE DE STIUT !!! - PENALIZAREA GRESELILOR LA EXAMINAREA PRACTICA

Recomandari

Cele mai citite postari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…