Teorie

Sens unic

Pe anumite sectoare de drum, pentru fluentizarea traficului, administratorul drumului respectiv poate impune ca circulaţia să se desfăşoare într-un singur sens, începutul

Rampa si Panta

Numim rampă partea de urcare a drumului înclinat şi pantă, partea de coborâre. Lipsa de vizibilitate impune anumite restricţii pe astfel de drumuri cu declivitate.

Drum ingustat

În anumite situaţii drumul public pote suferi anumite îngustări temporare (lucrări) sau permanente ( poduri, de ex.) . Drumul îngustat nu are definită o anumită lăţime în metri si nu trebuie confundat cu sectoarele de drum de 6 m şi 7 m la care se face referire în interzicerile staţionării şi depăşirii.

Atentie copii

Atenție copii! Zonă rezidenţială şi pietonală Înainte de locurile frecventate de copii se instalează indicatorul “ Atenţie copii ”. Acest indicator obligă pe conducătorii de vehicule să reducă viteza, până la maxim 30 km/h, în intervalul orar 07:00 – 22:00.

Mersul inapoi

Mersul înapoi este manevra de deplasare cu spatele a unui vehicul pe contrasens. La mersul înapoi se respectă toate obligaţiile de la pornirea de pe loc, cu asigurarea în mod deosebit din spate.

Intoarcerea

Întoarcerea este manevra de schimbare a sensului de mers pe acelasi drum. Manevra se poate efectua din una sau mai multe mişcări.

Recomandari

Detalii Contact

  • SoferBun.Ro este un concept ce a luat nastere din dorinta de a aduce informatii interesante ce tin de siguranta si educatie in trafic.
  • Instructor auto: Marian PERTEA
  • Ploiesti, PRAHOVA
  • (+40) 723 - 296 - 829
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…